Vem är Veronika?

nyfiken

Jag är nyfiken på allt och lite till. Jag lever efter devisen att man aldrig är fullärd och aldrig är perfekt. Det finns alltid chans till förbättring och utveckling.

Driven

Jag ger aldrig upp utan kämpar på även när hinder känns omöjliga att kliva över. Om man inte hittar någon utväg måste man uppfinna en.

metodisk

Jag har stor förmåga att arbeta strukturerat efter en plan. Att vara metodisk ser jag som ett krav för att kunna nå fram till sitt mål på bästa sätt.

Analytisk

Jag älskar att studera data för att se om jag kan hitta mönster eller skillnader och diskutera möjliga förklaringar till det jag ser.

Mina intressen

  • Jag reste som backpacker i 20-årsåldern. Jag reste runt ensam i Sydostasien och besökte bland annat Malaysia, Nepal och Indien. Jag var och är en sökare men sedan dess har jag inte rest på samma vis. Jag älskar fortfarande att resa och skulle vilja ta upp det igen. Att få lära känna andra kulturer och byta miljö då och då är det bästa jag jag vet.
  • Något jag börjat med på senare år är släktforskning. Jag har gjort DNA-tester för att försöka få fram mer information om mitt ursprung. Jag bygger även släktträd på Myheritage. Jag är otroligt fascinerad över min släkts historia och hoppas kunna få fram så mycket som möjligt om den.

    astrologi

  • Jag har även börjat att lära mig om astrologi. Då talar jag inte om veckotidningshoroskop som bara är humbug enligt mig utan om så kallade ”natal charts” (födelsehoroskop). Varje människa har sitt eget unika natal chart och jag försöker att studera mitt eget för att förstå mig själv och de val jag har gjort i livet. Ett sådant här födelsehoroskop säger ingenting om hur ditt liv kommer att bli (det tror jag inte att man kan förutspå), det säger däremot en hel del om vilka dina starkaste personlighetsdrag är och vilka dina svaga sidor är. Hur ditt liv sedan utvecklas beror helt och hållet på dig själv. Och för den som är intresserad så har jag solen i Lejonet, månen i Vattumannen och ascendenten i Skorpionen…
  • Jag brukade rita väldigt mycket som liten och som tonåring men jag slutade med det. Inspirationen tog av någon anledning slut. Det jag istället tycker om att göra är att ta fotografier. Jag har inte någon särskild kamera utan använder enbart mobil. Jag älskar att försöka fånga det jag ser från spännande vinklar och att dela med mig av mina fotografier. Jag hade helt klart velat lära mig mer om detta. Favoritmotiv är mina barn och naturen.