And another one…

Oavsett vilken typ av arbete jag utför anser jag att det är otroligt viktigt att lägga ner mycket energi på en bra grund. Utan en stabil och bra grund kommer resten av arbetet att falla platt. Det första jag brukar göra när jag får ett nytt projekt eller ärende på mitt bord är därför att sammanfatta så mycket jag kan utifrån de uppgifter jag har, sedan ser jag över vilka brister eller problem som behöver åtgärdas och därefter skapar jag en preliminär åtgärdsplan med slutdatum.

Här är ännu ett exempel på en mätplan som jag lade upp under min praktik. Den är på engelska och kanske inte så snygg eftersom jag gjorde den helt i Word, men den visar ändå på hur jag brukar resonera när jag planerar mina arbeten.

I det här fallet gällde mätplanen en ny klient med en hemsida som visade på rätt stora brister när det gällde att driva besökarna till att köpa deras produkter. Jag gjorde analyser av besökarnas trafik på sidan med hjälp av Behavior Flow i Google Analytics och sammanställde en enkel plan mot slutet.

Another Measurement Plan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.