Lia nr 2

Min andra praktikplats hittade jag genom att lägga ut en annons på Fyoocher (numera Hopen). Efter bara några dagar blev jag kontaktad av Innocent Mugenga, VD på Aline. Eftersom det här var precis före jul 2021 bokade vi in en tid för intervju efter julen.

Jag hade några andra platser som också var intressanta för mig men jag valde att gå vidare med Aline.

Deras upplägg och affärsidé – att starta det första ”social knowledge network” genom en app – tilltalade mig enormt. Dessutom fick jag ett mycket bra intryck av Innocent och hans medgrundare Stephanie Darvill och Emanuell Ländell. Detta intryck kom att förstärkas ännu mer när jag väl startat praktiken. Fastän all kommunikation skedde på distans då jag satt nere i Lund och i princip alla uppe i Stockholm har jag nog aldrig känt mig så välkomnad någonsin till en ny gemenskap. Stämningen var öppen och accepterande, stöttande och respektfull. Ett stort plus var det också att få lära känna medarbetare från andra länder än Sverige.

Jag kommer i följande blogginlägg att försöka sammanfatta praktiken från Aline så gott det går genom att visa upp exempel på det jag producerat och även de hinder jag stött på samt lösningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.